Kjøp- og betalingsbetingelser

Kjøp- og betalingsbetingelser

Generelt

Dette kjøpet er regulert av standard kjøp-og salgsbetingelser for forbrukerkjøp av varer over Internett, og kjøpsbetingelsene gjelder for salg av apotekvarer, med unntak av reseptbelagte legemidler, til forbrukere. For salg av reseptbelagte legemidler, se avsnitt «Salg av reseptbelagte legemidler». Sammen med din bestilling utgjør kjøpsbetingelsene, bekreftet gjennom en ordrebekreftelse, det samlede avtalegrunnlaget for kjøpet. 

Forbrukerkjøp er blant annet regulert i forbrukerkjøpsloven, angrerettloven, markedsføringslover, e-handelsloven og personopplysningsloven.

Partene

Selger:

Firmanavn: Apotek For Deg AS
ved Ditt apotek Strømmen
Kontaktadresse: Parkalleen 38 b, 2000 Lillestrøm
E-postkundeservice@apotekfordeg.no
Organisasjonsnummer: 923 767 711

Kjøper er den personen som bestiller, og blir heretter benevnt som «du», «deg,» «din» eller «ditt».

Handel og bestilling

Handelen mellom kjøper og selger består av opplysningene selgeren gir om kjøpet i bestillingsløsningen i Apotekfordeg.no (herunder opplysninger om varens art, mengde, kvalitet, andre egenskaper, pris og leveringsbetingelser med mer), eventuell direkte korrespondanse mellom partene (for eksempel e-post eller SMS) samt disse salgsbetingelsene.

Når bestillingen er bekreftet, får kjøperen en leveringsbekreftelse som bekrefter kjøpet samt hvilke varer som sendes. En bindende avtale om kjøp inngås først når kjøperen får leveringsbekreftelsen. Det er også en bekreftelse på at bestillingen er sendt fra selgerens lager, eller er klar for å hentes.

Ved motstrid mellom opplysningene selgeren har gitt om kjøpet i bestillingsløsningen i Apotekfordeg.no, direkte korrespondanse mellom partene og vilkårene i kjøp- og betalingsbetingelsene, går direkte korrespondanse mellom partene og opplysningene gitt i bestillingsløsningen foran kjøp- og betalingsbetingelsene, så fremt det ikke strider mot bindende lovgivning.

Bestillingen din er bindende for begge parter når bestillingen er registrert i vårt bestillingssystem. Så lenge denne samsvarer med det som er tilbudt av oss i Apotekfordeg.no, er vi bundet av denne bestillingen. Når bestillingen din mottas, vil vi bekrefte ordren og sende en ordrebekreftelse til deg per e-post. Les nøye gjennom ordrebekreftelsen med en gang du mottar den, og sjekk at ordrebekreftelsen stemmer overens med bestillingen. Er det ikke samsvar mellom bestillingen og ordrebekreftelsen bør du ta kontakt med oss så raskt som mulig. En part er likevel ikke bundet av avtalen hvis det har forekommet skrive- eller tastefeil i tilbudet fra selgeren i bestillingsløsningen i Apotekfordeg.no eller i kjøperens bestilling, og den andre parten innså eller burde ha innsett at det forelå en slik feil.

Alle priser som er oppgitt i Apotekfordeg.no inkluderer merverdiavgift. Totalkostnad for kjøpet vil fremkomme i bestillingsløsningen, inklusive alle avgifter som merverdiavgift og lignende, leveringskostnader som frakt, porto, fakturagebyr, emballasje m.m. samt spesifisering av de enkelte elementene i totalprisen.
Frakten som vises gjelder for pakker under 10 kg, samt med maks mål på lengde+bredde+tykkelse = 180cm

Vi strekker oss og tilbyr lave priser så langt det er mulig, og jobber hardt for at prisene skal være korrekte til enhver tid, men tar forbehold om at feil kan oppstå og at prisfeil kan forekomme. 

Vi tar også forbehold om at varen(e) du bestiller kan være utsolgt. Ved store kampanjer kan noen varer bli raskere utsolgt enn andre. I slike tilfeller vi vil alltid jobbe for å finne en løsning sammen med deg. Skulle det skje en teknisk feil i forbindelse med en sluttført handel, og det viser seg at den er basert på feil opplysninger (f.eks. at varen du har bestilt er utsolgt), vil du bli kontaktet av oss for alternativ løsning.

Kjøper betaler aldri toll ved bestilling på www.apotekfordeg.no.

Betaling

Selger tilbyr følgende betalingsløsninger:

 • Bambora
 • Klarna
 • Vipps

Selgeren kan kreve betaling for varen fra det tidspunktet varen blir sendt fra selger til kjøper. Dersom kjøper bruker kredittkort eller debetkort ved betaling kan selgeren reservere kjøpesummen på kortet ved bestilling.

Et kredittkort er et betalingskort hvor oppgjøret for kjøpet skjer i etterkant ved at kredittgiveren (kredittkortselskapet) sender kortholder faktura med krav om betaling. Et debetkort er et betalingskort knyttet til en innskuddskonto. Bruk av kortet medfører at brukerens konto blir belastet og beløpet blir overført til betalingsmottakerens konto.

Dersom kjøper velger å betale med Bambora faktura vil faktura normalt mottas den dagen varen forlater selgers lager. 

Dersom kjøper velger Vipps vil kjøpers konto bli belastet med en gang. 

Ved betaling med kredittkort, vil lov om kredittkjøp m.m. komme til anvendelse.

Alle rabattkoder gjelder 1 gang per kunde, ikke på legemidler og kan ikke kombineres med andre rabattkoder. 

Pris

Alle priser er oppført i NOK og er inkludert MVA.

Levering og fraktkostnader

Levering av varene skjer på den måte, på det sted og til det tidspunkt som er angitt i bestillingsløsningen i Apotekfordeg.no. Hvis ikke leveringstidspunkt fremgår av bestillingsløsningen eller e-post som følger med ordrebekreftelse, skal selgeren levere varen til kjøper innen rimelig tid og senest 30 dager etter bestillingen fra kunden. Selgeren skal sørge for at varen blir sendt til kjøperen, til bestemmelsesstedet på egnet måte og på vanlige vilkår for slik transport. Bestemmelsesstedet er hos kjøperen med mindre annet er særskilt avtalt mellom partene. 

Varene er vårt ansvar inntil de overtas av deg, det vil si når du har mottatt varene. 

Risikoen for varen går over til deg som kjøper når du har overtatt varen i henhold til avtalen. Når varen er ankommet og kjøper unnlater å overta en vare som er stilt til din rådighet etter avtalen, har kjøperen selv likevel risikoen for tap eller skade som skyldes egenskaper ved varen. 

Vi leverer til hele Norge, med unntak av Svalbard og Jan Mayen.

Pris på frakt til fastlandet Norge:

Ved kjøp for kr 399 eller mer blir du ikke belastet fraktkostnader for utsendelsen. Da er standardfrakten gratis (levering til nærmeste hentested, i postkassen eller hengt i en pose på døren), uansett varenes prisnivå. Ellers er standard fraktkostnad kr 99,- per forsendelse.

Gratis standard frakt gjelder for forsendelser med en vekt inntil 10 kg samt med maks mål på lengde+bredde+tykkelse = 180cm. Forsendelser over 10 kg eller nevnte maks mål har egne fraktpriser, og avtales direkte med Apotek For Deg etter gjeldene fraktavtaler.

Leveringstid er vanligvis 3-7 virkedager, og levering skjer med Bring, Postnord eller Porterbuddy. Dette er estimert leveringstid, og noe både vi og våre logistikkpartnere jobber for å innfri. Vi tar forbehold om avvikende leveringstider ved salg, store kampanjer, høytids- og helligdager. 

Dersom du er bedriftskunde og ønsker å få bestillingen levert direkte til bedriftsadressen, kan du velge frakttjenesten Pakke til bedrift. Pakken vil da bli levert direkte på dør og leveringen vil skje i åpningstiden mellom kl 08.00-16.00, mandag til fredag. Tjenesten koster kr 279,-.  

Ordrebestilling til Apotekfordeg.no klargjøres og sendes fra Ditt Apotek Strømmen. Hvis du ønsker, kan du også hente pakken din kostnadsfritt på følgende fysisk utsalgssted:

 • Ditt apotek Strømmen, Strømsveien 76, 2010 Strømmen.

Du vil motta en sms, samt en leveringsbekreftelse på e-post, når ordren din er ferdigstilt og klar for å hentes. 

Sporing

Alle sendingsalternativer kan spores ved hjelp av sporingsnummeret du får når du bestiller. Når pakken forlater kjøpers lager vil du motta en SMS eller e-post, i  noen tilfeller begge, med informasjon om din forsendelse. Med sporingsnummeret kan du følge med på sendingsdetaljer av pakken din, hvor pakken din til enhver tid befinner seg. Det kan ta 1-2 dager før sporingslinken aktiveres.

Uavhentede pakker

Pakker blir liggende på postkontor/ hentested i 7 dager før de sendes tilbake til avsender. 

Hvis du ser at det blir vanskelig å få hentet pakke på postkontor/ hentested innen fristen, kan du selv bestille levering på døren. Ekstra fraktkostnader kan tilkomme. 

Dersom pakken ikke blir hentet på ditt utleveringssted innen hentefristen, så vil den automatisk gå i retur til oss. Om pakken ikke blir hentet og sendes i retur til oss, vil du bli belastet en kostnad fra kr 99,- for returfrakt og returhåndtering. Om du ønsker ny utsendelse, så vil det tilkomme en ny fraktkostnad på kr 99,-.


Om Hent i Apotek er valg, og du ikke henter pakken din innen 14 dager, så vil du bli belastet et gebyr på kr 59,- for ekspedisjonskostnader i forbindelse med kansellering m.m.).

Undersøkelse av varen

Etter å ha mottatt varene må du undersøke om leveransen er i samsvar med ordrebekreftelsen, om produktene er blitt skadet under transporten, eller om det er feil eller mangler ved produktene, så snart du har anledning til det. Hvis varen ikke samsvarer med bestillingen eller har mangler, må du melde fra ved reklamasjon jf. punkt om «Reklamasjon ved mangel og frist for å melde krav ved forsinkelse”.

Bytte og retur

Hvis kjøper ønsker å benytte seg av 14 dagers retur- og bytterett, sendes en e-post til kundeservice@apotekfordeg.no. E-posten merkes med «RETUR» etterfulgt av ordrenummer. Du vil få svar på din returforespørsel innen 48 timer, og vi anbefaler at du venter på tilbakemelding på din returforespørsel før varene returneres.
Svaret på forespørselen er avhengig av blant annet hvilke varer du ønsker å returnere. Det er ikke mulig å returnere reseptvarer, medisinsk forbruksmateriell eller hygieniske produkter. Varer som returneres må være uåpnede, ubrukt og i sin originalemballasje. Hvis varene er forseglet skal forseglingen ikke være brutt. Kjøper kan gjerne bruke samme eske som varene kom i ved retur, men varene må pakkes slik at de ikke skades under transport.

Kjøper må selv betale returfrakten ved retur av varer. 

Vi viser til Lov om opplysningsplikt og angrerett ved fjernsalg og salg utenom faste forretningslokaler (angrerettloven, §22, g). Av hensyn til helsevern og hygiene gjelder ikke angreretten på varer der forseglingen er blitt brutt etter levering.

Retten til å returnere og bytte varer, påvirker ikke dine rettigheter som forbruker etter angrefristloven eller forbrukerkjøpsloven.

Ønsker du å bytte en ny vare bestiller du enkelt den nye varen på vårt Apotekfordeg.no

Returadresse: Apotekfordeg.no (c/o Ditt apotek Strømmen), Strømsveien 76, 2010 Oslo

Reklamasjon

Når du oppdager at varer du har kjøpt i vårt nettapotek har feil eller mangler, må du innen rimelig tid etter at du oppdaget feilen eller mangelen melde fra til oss.

Kontakt alltid kundeservice@apotekfordeg.no før du sender varen(e) tilbake ved en reklamasjon. 

Merk at din reklamasjon må godkjennes av oss før en eventuell tilbakesending. Viser det seg at feilen er oppstått av en annen årsak enn det som er oppgitt, godkjennes ikke reklamasjonen.

Etter omstendighetene kan du kreve retting av feilen, omlevering av nytt tilsvarende produkt eller heving av kjøpet. Apotekfordeg.no kan alltid forlange at kjøpet heves, fremfor feilretting eller omlevering. Ved en reklamasjon på et produkt kan det være at vi må undersøke hva som er feil på produktet, og i enkelte tilfeller kan det være at dette må gjøres av produsenten. Hvis vi trenger produktet for å utføre dette, vil du få tilsendt en ferdig frankert returseddel fra oss.

Din rettighet som kunde til å reklamere gjelder i to år etter at du overtok produktet, men retten til å gjøre mangelen gjeldende tapes hvis du ikke reklamerer innen rimelig tid etter at mangelen ble oppdaget eller burde vært oppdaget. 

Reglene om reklamasjon gjelder i tillegg til, og uavhengig av, reglene om angrerett og eventuelle garantier stilt av selger.

Skadet forsendelse, feillevering: Vær vennlig ikke å motta en pakke som er synlig skadet i transporten. Denne vil da bli sendt tilbake til oss, og vi sender deg en ny forsendelse. Skulle du mot formodning motta en leveranse med innhold som ikke samsvarer med det du bestilte, ta kontakt med oss.Angrerett

Du kan angre kjøpet av varen etter angrerettlovens bestemmelser. Angrerett innebærer at kjøperen uten grunn kan returnere varen til selgeren selv om det ikke er noen mangel ved den og selv om den ikke er levert. Du må gi oss melding om bruk av angreretten innen 14 dager etter at varen, de foreskrevne opplysninger om angreretten og angrerettskjema er mottatt. Angrerettskjema oversendes til deg per epost med leveringsbekreftelsen etter fullført bestilling i Apotekfordeg.no.

Angreretten gjelder ikke: 

 • Levering av legemidler og medisinsk utstyr.
 • Levering av forseglede varer som av hensyn til helsevern eller hygiene ikke er egnet for retur, og der forseglingen er blitt brutt etter levering, jamfør Angrerettloven §22, g. 
 • Varer som raskt forringes eller raskt går ut på dato. 
 • Dersom kjøper ikke gir melding til selger om at han eller hun ønsker å benytte seg av angreretten.

Hvis kjøper ønsker å benytte seg av angreretten skal kjøper sende e-post til kundeservice@apotekfordeg.no og merke e-posten med ”RETUR” etterfulgt av ordrenummer. Du vil få svar på din returforespørsel innen 48 timer, og vi anbefaler at du venter på tilbakemelding på din returforespørsel før varene returneres. Svaret på forespørselen er avhengig av blant annet hvilke varer du ønsker å returnere. Medisinsk utstyr, reseptvarer, intimvarer og næringsmiddel omfattes ikke av angreretten. Du må selv betale returfrakten når du returnerer varer. 

Du som kjøper skal uten unødig opphold, og senest 14 dager fra melding etter angreretten ble gitt til selger, sende varene tilbake eller overlevere dem til selgeren.

For å kunne angre et kjøp, forutsettes det at varene er uåpnede, ubrukte og at originalemballasjen er tilnærmet uskadet. Forsendelsen må pakkes forsvarlig og i originalemballasje slik at den mottas hos selger uten skader på vare eller forpakning. Selgeren kan kreve at kjøper erstatter verdireduksjon som følge av kjøperens uforsvarlige håndtering av varene ved tilbakelevering. Det vil si at varene må være i salgbar tilstand når de kommer tilbake til selger. 

Tilbakebetaling

Om du har valgt faktura som betalingsmåte vil du motta en kreditnota fra Bambora via e-post. Har du allerede betalt din faktura kommer Bambora til å kontakte deg for en tilbakebetaling innen få dager etter at du har mottatt kreditnota fra oss. 

Om du har valgt å betale med kort, Vipps eller direktebetaling via bank, tilbakebetales pengene til samme kort eller konto som ble brukt ved kjøpet. Tilbakebetalingen skal skje uten unødig opphold og innen 21 dager etter at vi har mottatt din retur i godkjent forpakning. 

Du får refundert varens kostnad, fratrukket fraktkostnad, hvis alle vilkår er oppfylt. 

Kjøperens rettigheter ved forsinkelse

Dersom selgeren ikke leverer varen eller leverer den for sent i henhold til avtalen mellom partene, og dette ikke skyldes kjøperen eller forhold på kjøperens side, kan kjøperen i henhold til reglene i forbrukerkjøpslovens kapittel 5 etter omstendighetene holde kjøpesummen tilbake, kreve oppfyllelse eller heve avtalen.

Oppfyllelse

Dersom selgeren ikke leverer varen på leveringstidspunktet, kan kjøperen fastholde kjøpet og sette en rimelig tilleggsfrist for oppfyllelse fra selgeren. Kjøperen kan likevel ikke kreve oppfyllelse dersom det foreligger en hindring som selgeren ikke kan overvinne eller dersom oppfyllelse vil medføre en så stor ulempe eller kostnad for selgeren at det står i vesentlig misforhold til kjøperens interesse i at selgeren oppfyller.

Heving

Kjøperen kan heve avtalen med selgeren dersom forsinkelsen er vesentlig eller hvis selgeren ikke leverer varen innen den tilleggsfristen for oppfyllelse som kjøperen har fastsatt. Kjøperen kan likevel ikke heve avtalen mens tilleggsfristen løper, med mindre selgeren har sagt at han eller hun ikke vil oppfylle innen fristen.

Kjøperens rettigheter ved mangel

Dersom varen har en mangel og dette ikke skyldes kjøperen eller forhold på kjøperens side, kan kjøperen i henhold til reglene i forbrukerkjøpsloven kapittel 6 etter omstendighetene holde kjøpesummen tilbake, velge mellom retting og omlevering, kreve prisavslag eller kreve avtalen hevet.

Retting eller omlevering

Dersom varen har en mangel, kan kjøperen kreve at selgeren retter mangelen eller omleverer tilsvarende vare. Selgeren kan motsette seg kjøperens krav dersom gjennomføringen av kravet er umulig eller volder selgeren urimelige kostnader.

Selgeren skal foreta rettingen eller omleveringen innen rimelig tid. Retting eller omlevering skal foretas uten kostnad for kjøperen, uten risiko for at kjøperen ikke får dekket sine utlegg og uten vesentlig ulempe for kjøperen. Selgeren kan ikke foreta mer enn to forsøk på retting eller omlevering for samme mangel, med mindre det foreligger særlige grunner som gjør at ytterligere forsøk er rimelig.

Selv om kjøperen verken krever retting eller omlevering, kan selgeren tilby retting eller omlevering dersom dette skjer uten opphold. Dersom selgeren sørger for slik retting eller omlevering, kan kjøperen ikke kreve prisavslag eller heving.

Prisavslag

Dersom mangelen ikke rettes eller omleveres, kan kjøperen kreve forholdsmessig prisavslag.

Heving

I stedet for prisavslag kan kjøperen heve avtalen, unntatt når mangelen er uvesentlig.

Erstatning

Kjøperen kan også kreve erstatning for økonomisk tap han eller hun lider som følge av at varen har en mangel jf. forbrukerkjøpslovens § 33.

Kjøperen må melde krav til selgeren ved reklamasjon innen rimelig tid etter at feil og mangler ble oppdaget jf. punkt «Reklamasjon”. Reglene om reklamasjon gjelder i tillegg til, og uavhengig av, reglene om angrerett og eventuelle garantier stilt av selger.

Selgerens rettigheter ved kjøperens mislighold

Dersom kjøperen ikke betaler eller oppfyller de øvrige pliktene etter gjeldende kjøp- og salgsbetingelser, og dette ikke skyldes selgeren eller forhold på selgerens side, kan selgeren i henhold til reglene i forbrukerkjøpsloven kapittel 9 etter omstendighetene holde varen tilbake, kreve oppfyllelse av avtalen eller kreve avtalen hevet.

Selgeren kan også etter omstendighetene kunne kreve renter ved forsinket betaling, inkassogebyr og gebyr ved ikke- forskuddsbetalte uavhentede varer.

Oppfyllelse

Dersom kjøperen ikke betaler, kan selgeren fastholde kjøpet og kreve at kjøperen betaler kjøpesummen (oppfyllelse). Er varen ikke levert, taper selgeren sin rett dersom selgeren venter urimelig lenge med å fremme kravet

Heving

Ved vesentlig betalingsmislighold eller annet vesentlig mislighold fra kjøper, kan selgeren heve avtalen.

Selgeren kan også heve kjøpet dersom kjøperen ikke betaler innen en rimelig tilleggsfrist for oppfyllelse som selgeren har fastsatt. Selgeren kan likevel ikke heve mens tilleggsfristen løper, med mindre kjøperen har sagt at han eller hun ikke vil betale.

Erstatning

Selgeren kan kreve erstatning fra kjøperen for økonomisk tap han eller hun lider som følge av kontraktsbrudd fra kjøperens side jf. forbrukerkjøpslovens § 46.

Renter ved forsinket betaling/inkassogebyr: Dersom kjøperen ikke betaler kjøpesummen i henhold til avtalen, kan selgeren kreve renter av kjøpesummen etter lov om renter ved forsinket betaling. Ved manglende betaling kan kravet, etter forutgående varsel, bli sendt til inkasso, og kjøperen kan da bli holdt ansvarlig for gebyrer etter lov om inkassovirksomhet og annen inndrivning av forfalte pengekrav.

Gebyr ved uavhentede ikke-forskuddsbetalte varer: Dersom kjøperen unnlater å hente ubetalte varer, kan selgeren belaste kjøper med et gebyr på kr 99,-, for kostnadene ved håndteringen som oppstår når en pakke ikke blir hentet (returfrakt, ekspederingskostnader m.m.). Gebyret skal maksimalt dekke selgerens faktiske utlegg for å levere varen til kjøperen. Et slikt gebyr kan ikke belastes kjøpere under 18 år.

Garanti

Garanti som gis av selgeren eller produsenten, gir kjøperen rettigheter i tillegg til de rettighetene kjøperen allerede har etter ufravikelig lovgivning. En garanti innebærer dermed ingen begrensninger i kjøperens rett til reklamasjon og krav ved forsinkelse eller mangler etter punkt «Kjøperens rettigheter ved forsinkelse» og «Kjøperens rettigheter ved mangel».

Salg av reseptbelagte legemidler

Den generelle angreretten som er gjeldende for netthandel av andre apotekvarer gjelder ikke for kjøp av reseptbelagte legemidler. Avtaler om kjøp av legemidler, herunder reseptbelagte legemidler, er unntatt fra angreretten uavhengig av om forseglingen på varene er brutt eller ikke, og du kan derfor ikke angre kjøpet ditt. 

Vi gjør deg oppmerksom på at ved kjøp av reseptbelagte medisiner på nett, kan mindre prisendringer forekomme, og det reserverte beløpet på ditt betalingskort kan derfor avvike noe. Korrekt beløp for dine resepter vil bli trukket når dine reseptvarer er plukket for utsendelse hos oss. Ved å gjennomføre betalingen hos oss, godkjenner du eventuelle prisendringer av mindre art.  

Sikkerhet og personvern

Vi setter pris på at du besøker våre nettsider og viser interesse for våre produkter. Vi ønsker at du skal føle deg trygg når du besøker sidene våre, og forsikrer deg om at personlig informasjon behandles på en sikker måte av oss som behandlingsansvarlig. Vi har forpliktet oss til å beskytte ditt personvern.

Denne erklæringen om vern av personlige opplysninger viser vår behandling og bruk av innsamlet data.

Personopplysninger

Med mindre du samtykker til noe annet, kan vi kun innhente og lagre de personopplysninger som er nødvendig for at vi skal kunne gjennomføre forpliktelsene etter gjeldende lovverk ved forbrukerkjøp i Apotekfordeg.no.

Personopplysningene til kjøper under 15 år kan ikke innhentes med mindre vi har samtykke fra foreldre eller foresatte. Dine personopplysninger skal kun utleveres til andre hvis det er nødvendig for at vi skal få gjennomført handelen, eller i lovbestemte tilfeller. Vi kan kun innhente ditt personnummer dersom det er saklig behov for sikker identifisering og slik innhenting er nødvendig.

Vi oppbevarer ikke personopplysninger tilknyttet bestilling av legemidler på resept i vårt nettapotek. Personopplysninger som vi mottar i forbindelse med behandling og ekspedering etter resept blir automatisk slettet i nettapoteket etter et gitt tidspunkt (normalt innen 30 minutter per seksjon pålogging). 

Hvis vi ønsker å benytte dine personopplysninger til andre formål, for eksempel til å sende deg reklame eller informasjon ut over det som er nødvendig for å få gjennomført handelen, må vi innhente ditt samtykke ved avtaleinngåelsen. Vi må gi deg informasjon om hva personopplysningene skal brukes til og om hvem som skal bruke personopplysningene. Ditt samtykke må være frivillig og gis ved en aktiv handling, for eksempel ved avkrysning.

Du som kjøper skal enkelt kunne kontakte oss på e-post dersom du har spørsmål om vår bruk av personopplysninger eller hvis du ønsker at vi sletter eller endrer personopplysningene.

Epost: kundeservice@apotekfordeg.no

Innsamling av personlige opplysninger

Alle kunder hos oss må opprette en brukerkonto. Til dette trenger du en gyldig e-postadresse. Du registrerer også et eget passord til denne siden.

Opplysningene som registreres i forbindelse med opprettelsen av en brukerprofil hos oss lagres selv om du eventuelt avslutter din brukerprofil hos oss. Dette er vi pålagt av myndighetene i forbindelse med bl.a. regnskapsføring, og dette sikrer også effektiv håndtering av eventuelle returer/reklamasjoner.

Alle opplysninger i brukerprofilen din lagres sikkert og konfidensielt, og du har ingen kjøpsforpliktelser selv om du har en brukerprofil hos oss. En forutsetning for at levering skal skje uten forsinkelser eller problemer, er at vi har ditt fullstendige navn og riktige telefonnummer, adresse og postnummer. Når du bestiller i Apotekfordeg.no er det ditt ansvar å sørge for at vi til enhver tid har den korrekte adressen din der du kan motta en forsendelse.

Foruten personopplysninger samler vi også inn enkelte opplysninger om maskinvaren og programvaren din. Disse opplysningene kan være: IP-adresse, nettlesertype, operativsystem, domenenavn, tilgangstid og henvisende nettadresser. Denne informasjonen brukes til å drive tjenesten, opprettholde kvaliteten på tjenesten og gi generell statistikk for bruken av vår nettside.

Bruk av personlige opplysninger

Vi bruker de personlige opplysningene til følgende formål:

 • For å sikre at Apotekfordeg.no dekker dine behov.
 • For å levere produkter og tjenester, som nyhetsbrev, spesialtilbud og annen informasjon som du ber om eller kjøper.
 • For å hjelpe oss med å lage og publisere innhold som er relevant for deg.
 • For å varsle deg om nye varer, spesialtilbud, oppdatert informasjon og andre nye tjenester fra oss, hvis du ber om det.

Kontroll av personlige opplysninger

Når du registrerer deg, eller på annen måte gir oss personlige opplysninger, vil vi ikke dele denne informasjonen med tredjeparter uten din tillatelse, med unntak av de begrensede unntakene som allerede er nevnt. Informasjonen vil bare bli brukt til formålene nevnt ovenfor og bli behandlet i henhold til lovverket og retningslinjer gitt av Datatilsynet. ApotekForDeg AS selger ikke personopplysninger til tredjepart, og vi bytter eller videreformidler heller ikke slik informasjon med tredjepart.

Opplysningene som registreres i forbindelse med en forespørsel vil kun bli benyttet i forbindelse med oppfølging av din forespørsel og lagres ikke utover den tid det tar å behandle denne. Hvis innholdet i e-posten er et spørsmål som kan være til nytte for andre, kan vi tillate oss å publisere spørsmålet på nettapoteket under «spørsmål og svar», men innholdet vil selvfølgelig bli fullstendig anonymisert. Alle som pakker varer hos oss har taushetsplikt. 

Hvis du registrerer deg, forteller du oss også hvordan og om du vil at vi skal kommunisere med deg.

Tilgang til de personlige opplysningene

Vi gir deg tilgang til å sikre at de personlige opplysningene dine er riktige og oppdaterte. Hvis du registrerer deg på vår hjemmeside, vil du ha full oversikt over bestillingene dine til enhver tid.

Cookies

Apotekfordeg.no bruker cookies (informasjonskapsler).

Du kan se deg rundt i Apotekfordeg.no uten cookies, men du kan ikke handle. Vi bruker cookies for å håndtere innholdet i din handlekurv. Det er en tekstfil som lagres på din datamaskin.

De aller fleste nettsteder anvender i større eller mindre grad cookies, og de benyttes av ulike årsaker; bl.a. for at nettstedet skal fungere, for at det skal fungere optimalt og for at nettstedets eiere skal få informasjon slik at de kan utvikle nettstedet og tilpasse det til brukerens behov.

Forhåndsinnstilling i nettleser om at du aksepterer cookies (de fleste moderne nettlesere er automatisk innstilt på aksept av cookies) anses som et samtykke til at vi legger igjen informasjonskapsler på din harddisk. Som bruker av Apotekfordeg.no har du til enhver tid mulighet til å trekke tilbake dette samtykket ved å velge å avvise informasjonskapsler.

Dersom din nettleser eller brannmur er innstilt til å hindre lagring av cookies, kan nettsiden slutte å fungere eller du kan få problemer med å gjennomføre et kjøp.

Konfliktløsning

Partene skal forsøke å løse eventuelle tvister i minnelighet. Kjøperen kan ta kontakt med Forbrukerrådet for å få bistand i en eventuell tvist med selger. Dersom minnelig løsning ikke oppnås etter megling i Forbrukerrådet, kan partene skriftlig begjære at Forbrukerrådet fremmer tvisten for Forbrukertvistutvalget.

Vedtak av Forbrukertvistutvalget er rettskraftig fire uker etter forkynning. Før vedtaket er rettskraftig, kan partene, ved innsendelse av stevning til Forbrukertvistutvalget, bringe vedtaket inn for tingretten.

Se lov av 28. april 1978 nr. 18 om behandling av forbrukertvister.

Trenger du fortsatt hjelp?

Da hører vi gjerne fra deg!