Chat with us, powered by LiveChat Personvern og sikkerhet | Apotek For Deg

Personvern og sikkerhet

Vi forplikter oss til å beskytte ditt personvern, og alle personopplysninger blir alltid behandlet i henhold til lovverket og retningslinjer gitt av Datatilsynet. Dette inkluderer personvernforordningen (GDPR) og personopplysningsloven. 

Vi innhenter og lagrer kun personopplysninger som er nødvendige i forbindelse med kjøp, med mindre du aktivt samtykker til noe annet. Det vil si at hvis du eksempelvis ønsker å motta våre nyhetsbrev med rabatter og medlemstilbud, så må du aktivt melde deg på selv, for eksempel ved avkrysning. Dette samtykket kan trekkes tilbake når som helst. Personopplysningene til kjøper under 15 år kan ikke innhentes med mindre vi har samtykke fra foreldre eller foresatte.

Vi oppbevarer ikke personopplysninger tilknyttet bestilling av legemidler på resept i vårt nettapotek. Personopplysninger som vi mottar i forbindelse med behandling og ekspedering etter resept blir automatisk slettet i nettapoteket etter et gitt tidspunkt (normalt innen 30 minutter per seksjon pålogging). 

Vi tar informasjonssikkerhet på stort alvor, og i tillegg til nødvendige digitale sikkerhetstiltak for å beskytte dine personopplysningers integritet, har alle våre ansatte som pakker og sender varer taushetsplikt. 

Personopplysninger lagres trygt på våre servere, og aldri på servere utenfor EU/EØS og personopplysninger skal kun utleveres til andre hvis det er nødvendig for at vi skal få gjennomført handelen, eller i lovbestemte tilfeller. 

Vi kan kun innhente personnummer dersom det er saklig behov for sikker identifisering og slik innhenting er nødvendig. Eksempler på dette er ved bruk av faktura som betalingsløsning, eller ved bestilling av reseptvarer. 

Våre kontaktopplysninger skal alltid være lett tilgjengelig slik at du kan kontakte oss med spørsmål du måtte ha om dine personopplysninger. Du har også rett til innsyn i egne personopplysninger, og kan kreve dette når som helst. Du kan også kreve at opplysninger som ikke er korrekte blir rettet opp i, eller at dine personopplysninger blir slettet. Den eneste informasjonen som ikke kan slettes er den informasjonen vi er rettslig forpliktet til å oppbevare. Bokføringsloven krever blant annet at bilag oppbevares i 5 år. For å få fullstendig oversikt over personopplysninger må du kunne fremvise legitimasjon slik at din identitet kan bekreftes. 

Når du handler hos oss må du opprette en brukerprofil. 
For å opprette en profil trenger du kun en e-postadresse og et selvvalgt passord. Det selvvalgte passordet kan du bytte så ofte som du måtte ønske. 
På e-posten som du registrerer vil du motta en bestillingsbekreftelse hver gang du gjennomfører et kjøp. Du vil også motta leveringsbekreftelser på denne e-posten når pakken er levert og/eller sendt. 

Vi påminner om at vi kun kan sende deg informasjon som ikke er relatert til din bestilling, ved at du aktivt samtykker til det.

Det er viktig at vi har ditt fullstendige navn, korrekt telefonnummer, adresse og postnummer for at vi skal kunne levere uten problemer og forsinkelser. Det er ditt ansvar å forse oss med denne informasjonen, mens det er vårt ansvar å beskytte og lagre denne informasjonen korrekt, i henhold til gjeldende lovverk.

Opplysningene som registreres i forbindelse med opprettelsen av en brukerprofil hos oss lagres selv om du eventuelt avslutter din brukerprofil hos oss. Dette er vi pålagt av myndighetene i forbindelse med bl.a. regnskapsføring, og dette sikrer også effektiv håndtering av eventuelle returer/reklamasjoner.

Foruten personopplysninger samler vi også inn enkelte opplysninger om IP-adresse, nettlesertype, operativsystem, domenenavn, tilgangstid og henvisende nettadresser. Denne informasjonen brukes til å drive tjenesten, opprettholde kvaliteten på tjenesten og gi generell statistikk for bruken av vår nettside. 

Dersom du har spørsmål vedrørende personvernopplysninger eller ønsker å utøve dine rettigheter kan du ta kontakt med oss på kundeservice@apotekfordeg.no eller telefon: 22 99 29 29.