Chat with us, powered by LiveChat Unngå å gjøre dette med huden din | Apotek For Deg

Unngå å gjøre dette med huden din

Hud
Unngå å gjør dette med huden din

Det å ta vare på huden din er ikke bestandig en enkel oppgave, og vi har alle vært der hvor vi både prøver og feiler foran speilet på badet med våre nye produkter. Vi har nok alle opplevd at det ikke har gått helt som planlagt. Her gir vi deg våre beste tips for hva du bør unngå å gjøre når du pleier huden din.

11 tabber du bør unngå, for å bevare en sunn og vakker hud

1. Du bruker feil hudpleieprodukter til huden din

Bruker du feil produkter, kan det ofte føre til irritasjon, rødhet og uren hud.

2. Du trener med sminke

Dette fører til at sminke og svette tetter porene, noe som kan gi deg kviser.

3. Du sover med sminke på

Dette er et stort FY! Sover du med sminke kan det føre til tette porer og urenheter i huden.

4. Du røyker

Enda et stort FY! Røyking fører til at huden raskere brytes ned. Du får linjer, grov hud tekstur, ujevn hudtone og store porer.

5. Du bruker ikke solfaktor

Du bør bruke solfaktor hele året – også om vinteren, for å beskytte huden mot skadelige UV-stråler. Husk å smøre deg flere ganger om dagen for best mulig beskyttelse. Dette er noe av det viktigste du kan gjøre for å ta vare på huden gjennom livet. Om vinteren kan du gjerne bruke en god dagkrem med solfaktor som alternativ til solkrem, vi anbefaler Bioderma HYDRABIO Perfecteur SPF30.

6. Du bruker for mange produkter samtidig

Noen ganger kan man faktisk få for mye av det gode. Bruker du for mange produkter, kan dette føre til rødhet, irritasjon og urenheter i huden. Følg alltid råd fra din hudterapeut.

7. Du vasker huden kun med vann

Vann er bra for mange ting, men når du skal rense huden ordentlig bør du bruke milde renseprodukter som er laget for å bevare og styrke huden din.

8. Du overskrubber huden med ansiktsskrubb

Det er viktig at du ikke skrubber huden din for hardt, for lenge og for ofte. Spesielt hvis du har sensitiv hud. Skrubber du for mye kan du ødelegge barrieren som beskytter overhuden. Dersom overhuden er skadet, kan det være vanskelig å holde på jevnheten i huden.

9. Du bruker parfyme i hudpleieproduktene dine

Vi blir daglig utsatt for store mengder parfyme, for å unngå utvikling av allergi kan det være lurt å velge hudprodukter som er parfymefrie.

10. Du klemmer på kvisene dine

Klemmer du på kvisene vil bakterier blande seg med huden, og du kan få betennelse. I verste tilfelle kan det gi deg arr. Dersom du absolutt må klemme på kvisene er det lurt å klemme med to bomullspinner.

11. Du får for lite søvn

Nok søvn er viktig for å gjenoppbygge huden, ifølge NHI er det anbefalt syv til åtte timer søvn hver natt. Bruk gjerne en god nattkrem for å hjelpe huden med fornyelsesprosessen. Vi anbefaler La Roche-Posay Toleriane Ultra Nattkrem. En intenst fuktighetsgivende og beroligende nattkrem til hud som er plaget av stramhet og rødme. Reduserer hudens ubehag over natten.

 

Oppdatert september 2021

Relaterte tips & råd

/