Våre topp 10 solfavoritter

Sol- og solbeskyttelse
Våre topp 10 solfavoritter

Solbeskyttelse er en veldig god investering for huden både sommer og vinter, da det beskytter huden mot solens uheldige påvirkning som kan gi solbrenthet, solskader, tidlige aldringstegn, pigmentering m.m. Solbrenthet kan også øke talgproduksjonen og resultere i uren hud og mer akne. Når solkrem brukes riktig kan det forebygge risiko for hudkreft og føflekkreft.

 Solfaktor SPF (Sun Protection Factor) forteller hvor mye UVB-stråler huden vår kan ta imot før den blir solbrent når vi er ute i solen, i forhold til en hud som ikke er beskyttet med solkrem. Det er flere faktorer som påvirker hvor god beskyttelse du får av en solkrem; hvor lenge du oppholder deg i solen, når tid på dagen du oppholder deg i solen og type solstråler du får på huden. SPF sier ikke noe om UVA-beskyttelse.

En solkrem med SPF 15 blokkerer 93% UVB-stråler som huden eksponeres for. Sagt på en annen måte vil en solkrem med SPF15 slippe gjennom 7% UVB-stråler som treffer huden din. En solkrem med SPF 30 gir 97% beskyttelse, og en solkrem med SPF 50 gir 98% beskyttelse. Du bør smøre deg ofte, helst annenhver time dersom du er lenge ute i solen. Dersom du er i vann, bør du bruke en solkrem som er vannresistent og smøre deg ofte. Bruker du en dagkrem med solfaktor bør du smøre deg med solkrem i tillegg utover dagen.

 Her har vi samlet et utvalg av våre solfavoritter som gir god beskyttelse av huden.  Finn din favoritt!

 

1. Isispharma Uveblock Mineral Cream SPF50+, 40 ml

Solkrem med 100% mineralfilter og en høy og bredspektret UVA/UVB-beskyttelse. Mild formulering spesielt utviklet for de med sensitiv hud. Hypoallergen og uten parfyme. Kan brukes av hele familien – voksne, barn, baby og gravide.

2. Isispharma Neotone Radiance SPF50+, 30 ml

Dagkrem med meget høy solbeskyttelse som forebygger og demper mørke flekker i ansiktet og jevner ut hudtonen. Inneholder niacinamide som har en rekke gode effekter på huden; reduserer store porer, regulerer talgproduksjonen, reduserer pigmentflekker og beroliger huden. Med trippel beskyttelse mot de sterke lysstrålene, blått lys og UVA/UVB-stråler. Klinisk dokumentert effekt. Til alle hudtyper.

3. Cosrx Aloe Soothing Sun Cream SPF50+, 50 ml

En verdenskjent favoritt i det koreanske hudpleiemarkedet! Beroligende solkrem med aloe vera og meget høy beskyttelse mot UVA- og UVB-stråler. Trekker raskt inn og føles lett på huden ved varmt og fuktig sommervær.

4. Beauty of Joseon Relief Sun : Rice + Probiotics SPF50, 50 ml

En solkrem med solfaktor 50 og kjemisk filter som beskytter huden mot skadelige UV-stråler. Inneholder verken parfyme, essensielle oljer eller alkohol, og er derfor en super match for deg med sensitiv hud! I stedet inneholder den beroligende risekstrakt og probiotiske ingredienser.

5. Nuxe Sun Spray SPF30, 150 ml

En ultralett solspray med solfaktor 30 og anti-aldringsbeskyttelse til ansikt og kropp, med en deilig sommerduft. Med vegansk formel. Den er både vann- og sandresistent, noe som gjør den ideell for stranden og sportsaktiviteter.

6. Cosmica Sun Kids Active Roll On SPF50+, 50 ml

Solkrem med roll-on applikator med meget høy solbeskyttelse, spesielt tilpasset barn. Det praktiske roll- on formatet gir en morsom, rask og enkel påføring. Den er ekstra vann- og sandresistent, og perfekt for aktive barn.

7. Avène Sun Fluid SPF50+, 50 ml

En ultralett solkrem med meget høy solbeskyttelse til ansiktet som kan brukes av alle. Formulert med en sammensetning av solfiltre som beskytter mot UVA- og UVB-stråler samt mot blått lys. Solkremen tilhører den populære oransje-serien som er miljøvennlig og respekterer havet, med solfiltre som ikke løses opp i vann.

8. Cliniderm Sun Lipgloss Pink SPF25, 12 ml

En pleiende og fuktende lipgloss som tilfører leppene en naturlig rosa glans, samtidig som den beskytter leppene mot skadelige solstråler. Med middels solfaktor og fuktighetsgivende egenskaper for myke lepper. Liten og praktisk å ha med i lommen eller vesken.

9. Cliniderm Sun Lotion Big Size SPF25, 250 ml

En pleiende sollotion til kropp i stor familiestørrelse med medium solbeskyttelse. Beskytter effektivt mot solskader og motvirker solens aldrende og uttørkende effekt på huden. Sollotionen har en lett konsistens som gjør den enkel å smøre ut og den trekker raskt inn i huden.

10. Eucerin Pigment Control Sun Fluid SPF50, 50 ml

Høy solbeskyttelse som forebygger og reduserer solindusert hyperpigmentering. Passer til alle hudtyper, også sensitiv hud. Solkremen har en lett, behagelig konsistens som trekker raskt inn i huden.

Relaterte tips & råd