Chat with us, powered by LiveChat Weleda - økologisk og naturlig hudpleie | Apotek For Deg

Weleda – verdens mest bærekraftige hudpleieselskap

Hud
Weleda – verdens mest bærekraftige hudpleieselskap

Vi i apotekfordeg.no er opptatt av å støtte opp om bærekraft, beskyttelse av menneskers fysiske og psykiske helse, ivaretakelse av dyre- og planteliv på vår kjære og skjøre jordklode. Derfor stiller krav til våre leverandørers engasjement for miljøvennlig omstilling. Vi lager en rekke artikler som trekker frem hvordan ulike leverandører hos oss etterlever målet om miljøvennlig bærekraft.

Det er på tide å ta hensyn til alt vi bruker og hvordan det påvirker ikke bare oss mennesker, men alt av liv og miljø rundt oss også. Et av merkene med kjerneverdier som er omgitt rundt bærekraft er Weleda.

Er Weleda vegansk?

Alle produktene fra Weleda er 100% vegansk. Weleda er rangert som verdens mest bærekraftige selskap innen naturlig hudpleie. De bruker kun nøye utvalgte næringsrike ingredienser med pleiende egenskaper, som gir de rette forutsetningene for å få en sunn og balansert hud med fantastisk glød. Weledas sine produkter er sertifiserte av NaTrue som ble opprettet av den internasjonale naturlig og økologisk kosmetikk foreningen. Det betyr at produktene inneholder naturlige, naturlig avledet eller naturidentiske ingredienser. 

Er Weleda økologisk?

Ja, produktene fra Weleda er 100% naturlige, økologisk sertifiserte og dermatologisk testet. I dag er Weleda representert i over 50 land på alle fem kontinenter. De tre hovedanleggene ligger fortsatt der Weledas historie begynte: i Arlesheim nær Basel i Sveits; i Schwäbisch Gmünd nær Stuttgart i Tyskland og i den franske byen Huningue i Alsace. Fra disse hovedkvarterene – og fra selskapets avdelinger verden over – produserer Weleda hundrevis av naturkosmetiske produkter og tusenvis av legemidler, som fortsatt delvis fremstilles av legeplanter fra våre egne hager. Her kan du lese mer om historien til Weleda.

Weledas fokusområder

Weleda fokuserer på miljømessig bærekraft på mange måter, her er noen av de: 

•     Bærekraftig bruk av ingredienser

Weleda bruker cirka 1000 ingredienser til legemidler og naturlige pleieprodukter, og de vet at måten de samler inn og utvinner disse råmaterialene på, har stor innvirkning på det biologiske mangfoldet. Derfor kommer over 78 % av råmaterialene de bruker, fra sertifisert, økologisk eller biodynamisk landbruk eller fra kontrollert innsamling fra naturen. 

•     Miljøvennlig bruk av naturens ressurser

Som ethvert annet selskap, har Weleda bruk for vann og energi til produksjonsprosessen. Weleda gjør en stor innsats for å behandle vannressursene med og gjenbruker av kondensvann, som føres tilbake i vannsyklusen. De jobber også hardt med å redusere selskapets energiforbruk. 

Samtidig øker Weleda bruken av fornybar energi. 50,7 % av deres direkte energi og 94,3 % av den indirekte energien de bruker, kom i 2013 fra fornybare ressurser.

•     Biodynamisk landbruk

Selskapet har utviklet egne metoder for biodynamisk dyrking. Biodynamisk landbruk betyr at dyrking, husdyrhold, frøproduksjon og landskapspleie utføres etter antroposofiske prinsipper. 

•     Bærekraftig emballasje

Weleda forsøker å bruke emballasje som er så bærekraftig som mulig. I 2012 opprettet de et team på tvers av avdelingene som skulle komme med nye løsningsforslag til emballasje. Det resulterte i en rekke beslutninger som raskt ble implementert: Å bruke så mange gjenbruksmaterialer som mulig, bruke Forest Stewardship Council-sertifiserte kasser hvis mulig, og bytte fra metallfolie til fargetrykk.

Produkter fra Weleda

Hos Apotek For Deg, finner du mange Weleda produkter for både voksne og barn:

Weleda for baby og barn

100% sertifisert naturlig og økologisk babypleie med ringblomst. Utviklet sammen med jordmødre og er dermatologisk testet.

Ringblomsten har ikke bare vært populær som medisinplante. De strålende, gylne og frodige blomstene var også utbredt som prydplante blant grekerne, romerne, inderne og araberne. Ringblomstens gylne farge har lenge blitt brukt i tekstiler, matvarer og kosmetikk. I Europa, hvor planten ble introdusert sent i middelalderen, etablerte den seg raskt som et kjærkomment tilskudd til maten og som en medisinplante.

Olje før fødsel

Leppepleie fra Weleda

Gi leppene næring med naturlig og økologisk leppebalsam. Weledas leppepomade for tørre lepper virker reparerende mot sprukne lepper.

Her er et utvalg av naturlig og økologisk leppepleie fra Weleda.

Ansiktskrem og oljer fra Weleda

Mykgjør og gir fuktighet til huden din med ansiktskremer og oljer.

Produkter til kroppen fra Weleda

Ta vare på huden din med 100% sertifisert naturlig og dermatologisk testet kroppspleie.

Weleda tannkrem uten fluor

Weleda salt tannkrem er en sertifisert og naturlig tannkrem uten fluor og tensider, syntetiske konserveringsmidler, fargestoffer, mineraler og smaksstoffer. Havsaltet stimulerer spyttutskillelsen, som igjen øker den rensende kraften av ingrediensene og beskytter mot hull i tennene.

Kanskje du også er interessert i dette: Hudpleietips ved parfymeallergi

Oppdatert november 2021.

Kilde: Weleda.no

Apotek For Deg, Karl Johans gate 37, 0162 Oslo, tlf: 22 99 29 29

Du kan besøke oss her

Relaterte tips & råd

/