Chat with us, powered by LiveChat Forskjell på kroppskrem og bodylotion? | Apotek For Deg

Forskjell på kroppskrem og bodylotion?

Hud
Forskjell på kroppskrem og bodylotion

Det er ikke bare ansiktet som trenger fuktighet og pleie, men også kroppen vår. Å smøre kroppen med en bodylotion eller kroppskrem til daglig er lurt for å opprettholde hudens fuktighetsbalanse og barrierefunksjon. Man kan forebygge hudtilstander som irritert hud, tørr hud, kløe og eksem, samt forhindre tidlig hudaldring.

Mange av oss har ikke nok fukt og fett i huden. I tillegg kan bruk av feil såpe ødelegge hudens naturlige fuktbalanse. Huden blir ofte tørr, spesielt etter en dusj eller når det er vinter og lufta er tørr. Derfor er det viktig å smøre seg inn med fuktighet. Velg en god bodylotion eller kroppskrem som passer din hudtype, enten du er tørr eller sensitiv.

Hva er forskjell på kroppskrem og bodylotion?

Kroppskrem og bodylotion er relativt like produkter, forskjellen er innholdet og konsistensen.

Bodylotion har lettere konsistens enn kroppskrem, noe som betyr at det er mer innhold av vann. Derfor trekker bodylotion raskere inn i huden og er enklere å smøre ut enn en kroppskrem.

En kroppskrem har tykkere konsistens og inneholder ofte mer olje og fett, samt mindre vann, sammenlignet med en lotion. Fettrike kroppskremer kan virke mer klebete. De bruker også lengre tid på å trekke seg inn i huden.

Bodylotion egner seg best på sommeren, da huden er mer fuktig og ikke tørker så raskt. På vinteren anbefaler vi kroppskrem fordi huden tørker raskere, og trenger mer fukt og pleie.

Tips til pleie av kroppen

•     Bruk kroppskrem og bodylotion tilpasset din hudtype. 

•     Bruk dusjolje i dusjen, fordi det gir mer fukt enn med vanlig såpe og tørker ikke ut huden.

•     Smør deg med fuktighetskrem etter at du har dusjet og tørket deg. Det er lurt å vente i noen minutter til produktet har trukket seg inn i huden før du tar på klær. 

•     Dersom kremen ikke inneholder solfaktor, bør du bruke solkrem på utsatte områder.

•     Du bør unngå kremer med parfyme, dersom du har sensitiv og tørr hud.

•     Dersom du klør mye på natten, kan det være lurt å holde soverommet kjølig ved å ha åpent vindu.

•     Bruk en fetere krem på høst- og vintersesong. Når det er kaldt ute og luften er tørr, fordampes mer fuktighet fra huden din. Da kan huden ofte bli tørrere enn normalt. Du bør vente minst 20 minutter før du går ut i kulda etter at du har smurt på deg en krem, spesielt i ansiktet eller på hendene.

Beste bodylotion

Her er et utvalg av svært gode bodylotion til tørr hud som vi anbefaler:

Til normal, tørr hud:

Aderma Bodylotion

En dypt mykgjørende bodylotion som tilfører fukt i 24 timer. Den inneholder en høy dose fuktighetsgivende glyserin og havreekstrakt som virker beroligende på huden.

Til uttørket, dehydrert og fuktfattig hud:

Eucerin pH5 Lotion Uparfymert 

En lett og meget god kroppslotion som pleier og fukter huden. Virker mykgjørende, bidrar til en smidigere hud, samt hjelper huden å bekjempe uttørkende hudområder. 

Til meget tørr hud:

Cosmica Body Lotion Rich uten parfyme

En parfymefri kroppslotion som tilfører fuktighet i 48 timer og forbedrer hudens fasthet. Den er beriket med pleiende og nærende shea smør, vitamin A og vitamin E. Produktet har en behagelig konsistens og trekker raskt inn i huden.

Til tørr og svært tørr hud:

Isispharma Secalia Ultra 

Secalia Ultra er en fuktighetsbevarende kroppslotion med vegetabilsk glycerin, utviklet spesielt til tørr til ekstremt tørr hud. Den er svært egnet til hud med atopisk eksem og andre hudlidelser som fører til uttørring av huden, kløe, irritasjon og en svekket hudbarriere. Produktet har en svært lett konsistens som er behagelig å bruke. Kan brukes av hele familien, både små og store.

Beste kroppskrem

Vi har her valgt ut noen av våre bestselgende kroppskremer for tørr hud som vi anbefaler:

Til fuktfattig hud:

Cosmica Body Cream Moist uten parfyme

Parfymefri og mykgjørende kroppskrem med fuktbindende ingredienser. Kremen inneholder pleiende rapsolje og fuktighetsbevarende glyserin som gjør at huden føles myk og spenstig.

Til tørr og følsom hud:

CeraVe Moisturising Cream 

Kremen gir intensiv fukt og har en behagelig konsistens som virker pleiende hele dagen. Den virker også forebyggende mot tørr hud ved hjelp av 3 essensielle ceramider samt fuktbindene hyaluronsyre. Huden oppleves beroliget, mindre irritert og fuktmettet umiddelbart etter påføring. Egnet for sensitiv hud.

Til ekstra tørr hud:

Apobase fet krem

Apobase fet krem er en kjent klassiker til meget tørr hud. Dette er en kroppskrem med 60 % fett og inneholder spesielt utvalgte råvarer som er milde og som tolereres godt. Kremen har en fyldig konsistens, og den bidrar til å minske fukttapet på uttørkede hudområder. 

Til tørr hud og kløende hud:

La Roche-Posay Lipikar Balm

En god kroppskrem for kløende og tørr hud. Kremen virker kløestillende og roer ned sensitiv og tørr hud. Inneholder Aqua Posae + Microresyl kombinert med termalsk kildevann som gir en trippel effekt på kløende og tørr hud. Kan brukes for både til ansikt og kropp.

Hjelp til å finne riktig hudpleie for din hudtype

Våre farmasøyter og hudterapeuter i Apotekfordeg kan hjelpe deg! Ta gjerne kontakt med oss dersom du trenger veiledning eller hjelp til å finne riktig produkter for din hudtype. 

Kanskje du også er interessert i dette: Hvordan fungerer fuktighetskremer

Oppdatert oktober 2021.

Kilder: fhi.no, helsebiblioteket, nhi.no

Apotek For Deg, Karl Johans gate 37, 0162 Oslo, tlf: 22 99 29 29

Du kan besøke oss her

Relaterte tips & råd

/